Мъже от Шекспировия уличен театър играят всички роли във "Веселите уиндзорки" на „Сцена на кръстопът” в Пловдив

Марк Спригс, Стивън Хорнкасъл, Самюел Грифитс, Конър Рийд, Пол Валънтайн и Уилям Рос-Фосет от гастролиращата в Пловдив трупа от Великобритания „The Festival Players Theatre Company” влязоха в образите на "Веселите уиндзорки" в едноименната пиеса от Уилям Шекспир, която е един от хитовете в тазгодишното издание на международния фестивал „Сцена на кръстопът”.

Режисьор на спектакъла, който се игра при препълнен салон в голямата зала на Пловдивския драматичен театър „Н.О.Масалитинов”, е Майкъл Дайър, оригиналната музика е дело на Джони Копин, костюмите са на Франсис Холт, а консултант по речта е Триш Найт-Уеб.

Театралната трупа The Festival Players е основана през 1986 г. и първият й спектакъл е „Ромео и Жулиета“ от Уилям Шекспир. До ден днешен The Festival Players има в репертоара си над 80 спектакъла върху шекспирови текстове, играни из цяла Великобритания и в по-голямата част от Западна Европа.

Ежегодно трупата представя продукцията си в Белгия, Холандия, Германия и Норвегия. Базирани в родния град на най-великия драматург на всички времена The Festival Players Theatre Company редом с The Royal Shakespeare Company предлагат най-обширния арсенал от интерпретации на шекспировите пиеси. Артистичен директор на The Festival Players е актьорът Майкъл Дайър.

Спектаклите им се открояват с яснотата на класическия прочит на Барда, с енергията на актьорската игра и са провъзгласени за едни от основните износители на шекспировата традиция в Европа. За отбелязването на 21-ото издание на Международния есенен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ The Festival Players представиха една от най-любимите комедии на Уилям Шекспир – „Веселите уиндзорки“, в изцяло мъжки състав по аналогия с представленията по времето на Ренесанса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура