Над 15 хиляди посрещат Нова година в Банско

Над 15 хиляди туристи ще посрещнат Нова година в Банско. Места почти не могат да се намерят по хотелите, базите са пълни. Най-много са туристите пристигнали от Румъния, Гърция и Сърбия.

Хотелиерите пък се надпреварват кой да измисли най-атрактивното меню за празника. Повечето обаче твърдят, че чужденците предпочитат да опитат местните гозби, затова задължително в менютата се предлага –банска капама, дивечово месо, българска баница, суджуци и кисело мляко. Повечето ресторанти тази година започнаха да зареждат екопродукти от близките стопанства, където качеството е екстра.

Ски зоната е отлично подготвена, а цените на дневните лифт карти са миналогодишните -58 лева.

Покрай Банско се хранят и хотелите в близкото село Баня, където пък има невероятни минерални извори.

„За нас Нова година е връх като сезон. Но цените не са вдигани вече 3-4 години. Ще се постараем да осигурим върховни изживявания за гостите си. На първи януари ще ги почерпим с руйно червено вино, със свинско месо, с домашни суджуци и кървавици. Нашата цел е всички заедно да започнем с настроение и незабравими емоции новата година”, споделят хотелиери.

Хотелиерите  по заявка возят гостите си забележителности в региона, до минералните извори в село Баня и Добринище, до конните бази в региона, до храма на Ванга на Рупите или Рилския манастир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони