На свобода е суданецът, нападнал Деница Сидерова

"Съпругата ми можеше да бъде убита в момента, ако не беше излязла на бул."Симеоновско шосе", а беше останала в тази тъмна, крива уличка, която няма осветление, където този получовек, този изрод, аз така ще го наричам, я засича. Как да запазим добрия тон, когато имаш застрашен живот, когато полицията не прави нищо? Тя беше го пуснала вече да си тръгва, когато аз пристигнах. Ако не беше дошъл екип на телевизията и аз, полицията вече го пускаше". Това заяви пред ТВ Европа лидерът на "Атака" Волен Сидеров, чиято съпруга бе нападната от суданец след катастрофа в петък. По последна информация чужденецът е бил освободен.

"От полицията ми обясниха, че не могат да ми дадат данните на този човек и че нищо не се е случило. През това време той ми показа среден пръст, изплези ми се в лицето, до него е полицаят - той не му прави забележка." В профила му излиза, че той е бил някакъв военен, наемник, убиец ли, терорист ли, не знам. Снимал се е с въоръжение и отдолу пише как обича да е на война и да убива. Това е един човек, който е абсолютно опасен. Аз тези данни ги дадох и на ДАНС. Неговите данни бяха тайна 4 часа. Накрая се разбра, че е суданец, който живее у нас", обясни още Сидеров.

"Книжката му, с която го хванаха, беше невалидна. Преследва хора по булеварди, просто това е било като някакакъв екшън - той я засича, обръща цялото движение, полицията не идва през това време", каза той.

"От МВР лъжат, аз ще искам сметка и от министъра на вътрешните работи. За пореден път се убеждавам, че МВР е една абсолютно прогнила система. Аз ще бъда против да се отделят толкова много пари, защото сега ще влезе бюджетът за гласуване и отново ще тръгнат да отделят милиард и нещо за една прогнила и корумпирана система", заяви Сидеров.

На контрааргумент от страна на водещата, че самият лидер на "Атака" е в това управление, той отвърна: "Аз не съм в това управление. Аз съм в парламента, а в това управление са министрите, премиерът, вицепремиерите и останалите надолу по етажите. В Министерски съвет е тишина - като в църковен храм, докато в Народното събрание - фокусът е върху нас, а всъщност реалната власт е там. В парламентарната република реалната власт е в изпълнителната власт - там, където отиват милиардите, защото стотици милиони отиват в ДАНС. Аз съм против да се налива милиард в една прогнила система и ще настоявам от квотата на Патриотите човек на "Атака" да оглави МВР като министър. Единствено тогава може да се гарантира, че в тази система може да тръгне да се поставя някакъв ред. Имам и кандидатура, имам и хора, които ще застанат като екип. Имам готовност, имам и концепция. Аз ще поставя въпроса пред премиера", каза лидерът на "Атака".

"Ще поставя пред премиера въпроса дали трябва МВР да бъде в квотата на "Атака". Аз смятам, че трябва да бъде. Защото в момента от моите коалиционни партньори Красимир Каракачанов е вицепремиер по обществения ред, силовите министерства, т.е. той надзирава МВР. Той до мемента не се е обадил. Не става въпрос за махане на един човек, а става дума за смяна на концепцията. Ние си унищожихме армията. Имаме над 65 000 служещи в полицията", добави Сидеров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България