Опера Пловдив обяви конкурс за артист-балетисти и танцьори

Държавна опера – Пловдив обяви конкурс за артист-балетисти и танцьори – мъже и жени , във връзка с проекти по програмата „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“, които ще бъдат реализирани през 2018 и 2019 г.

Конкурсът ще се проведе на 9 декември от 14 часа в балетната зала на Градския дом на културата „Борис Христов”, а 2 декември е крайният срок за подаване на документите за кандидатстване - CV и заявление в свободен текст.

Самият изпит се състои от две части - класически екзерсис и съвременна импровизация по предварително подготвен танцов материал до 2 минути (класически или съвременен). Кандидатите трябва да осигурят пианист за съпровод или да донесат на USB или CD аудио-запис на необходимата им музика.

На одобрените кандидати ще бъде предложен срочен договор (24 месеца) със стандартна заплата и възможности за бонуси и постоянен ангажимент след 2019 г., а от ръководството на Държавна опера - Пловдив обещават съдействие за намиране на подходящо жилище под наем в града под тепетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура