Откриха изчезналия президент на Интерпол, арестуван е в Китай

Президентът на Изпълнителния комитет на международната полицейска организация Интерпол - китаецът Мен Хунвея, е задържан в родината си където е разследван, съобщава The South China Morning Post.

По-рано френската полиция съобщи, че започва издирването на Хунвея, след като съпругата му е подала сигнал, че е изчезнал.

64-годишният служител, който също е заместник-министър в Министерството на обществената сигурност в Китай, е отведен за разпит „веднага щом е кацнал в Пекин" миналата седмица, твърди източник на изданието. Още не е ясно защо се провежда разследване срещу Мен Хунвея или къде точно се води.

На свой ред от Интерпол поясниха, че са наясно с докладите за „предполагаемото разследване“ и подчертаха, че въпросът засяга компетентните органи във Франция и Китай.

"Генералният секретар на организацията, а не Хунвея, отговаря за ежедневното управление на Интерпол. Централата на Генералния секретариат на Интерпол няма да коментира повече", заключиха от организацията.

Нито Министерството на обществената сигурност, нито външнополитическото ведомство в Китай са отговорили на молбите за коментар на информацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия