Още голям волейбол в Русе и Пловдив

Големият волейбол дойде в Русе със световното първенство, но подмина Пловдив, който не успя да влезе сред градовете-домакини на шампионата в България и Италия. И двата града обаче ще приемат волейболни прояви от най-висок клас през следващите години.

Русе е фаворит за домакин на европейското първенство за жени през 2021-а, обяви вицепрезидентът на волейболната федерация Любо Ганев. Той се прибра в родния град, за да даде старт на световното там заедно с кмета Пламен Стоилов.

Сигурен съм, че ще направим едно страхотно световно първенстводобави гигантът. - Получихме поздравления за организацията от ръководителите на международната федерация.“

Ганев представи и фотоалбумаЛюбо Ганев. Светът отвисокос автори шефът на спортния отдел наТрудВладимир Памуков, Тодор Шабански и доайена на спортната фотография Бончук Андонов.

Пловдив пък ще види волейбол на световно равнище още следващата година. ЗалаКолодрумаще приеме турнир от Лигата на нациите за мъже. В Града под тепетата ще пристигнат отборите на Иран, Сърбия и САЩ, а мачовете са от 28 до 30 юни.

Това е още едно доказателство, че многофункционална спортна залаКолодрумае една от най-добрите странатазаяви пловдивският кмет Иван Тотев. - В нея може да се организира подобно авторитетно мероприятие и да посрещне както отбори по волейбол на световно ниво, така и техните фенове.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт