Перата и двама от ромите, обвинени за побоя над гребци в Асеновград, искат да излязат от ареста

петър низамов-перата

Районният съд в Асеновград ще заседава по искането на Петър Низамов - Перата за излизането му от ареста. 31-годишният мъж е обвинен в хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на оператор от БТВ по време на един от големите протести в Асеновград. Районната прокуратура в града ще настоява мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Низамов да не бъде изменена, съобщават от Прокуратурата.

На предишното съдебно заседание около 15-на защитници на Перата се събраха пред сградата на Окръжния съд в Пловдив. Те се обявиха против задържането му и поискаха той да бъде освободен от ареста.

Хората твърдяха, че са очевидци на случилото се. По думите им, инцидентът е провокация и Низамов е невинен. Подкрепата си за Перата даде и Йордан Тодоров, баща на едно от момчетата,  което пострада при сблъсъците на 26 юни в Асеновград. В крайна сметка съдът тогава остави в ареста 31-годишния мъж.

Освен за мярката за неотклонение на Перата, магистратите ще заседават в първия ден от седмицата и по искането за излизане от ареста и на двама от ромите, участвали в нападението над гребци и техни родители в Асеновград. Срещу Асен Асенов и Джавет Юсеинов са повдигнати обвинения за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право