Похитителят на пощенски клон в Харков пусна петима от 11-те заложници

Снимка: Архив

Похитителят, който днес следобед нахлу в пощенски клон в украинския град Харков и взе 11 заложници , освободи петима от тях - три жени и две деца, съобщи прессекретарят на украинския президент Святослав Цеголко, цитиран от ТАСС.

"Току-що шефът на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) доложи на президента (Петро Порошенко), че са били освободени петима от заложниците в Харков. Те са три жени и две деца", писа Цеголко в Туитър, съобщи БТА.

Говорителят на Националната полиция Ярослав Тракал съобщи, че в Харков се прехвърлят допълнителни сили от спецчастите. "Отцепената територия се намира под контрола на снайперска група", добави той.

В момента преговорите с похитителя продължават, водят ги областните шефове на полицията и на СБУ. Заведено е дело по обвинение за вземане на заложници.

По данни на полицията неизвестен мъж с маска нахлул в пощенския клон около 14:30 ч местно време днес и опитал да го ограби, след което взел заложници, като съобщил, че има у себе си взривно устройство. Правоохранителните органи водят преговори с похитителя. До момента не е съобщено нищо за неговите искания. Полицията не изключва предприемане на щурм, отбелязва ТАСС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа