По 10 лева за чадър и шезлонг

По 10 лева за чадър и шезлонг ще плащат туристите в Слънчев бряг от следващото лято. Това е цената, с която новият концесионер на централаната ивица в курорта е спечелил търга за стопанисване. Тя ще е валидна през следващите 20 години, става ясно от решението на кабинета. Новият стопанин на плажа Слънчев бряг – централен е фирма „РВК1“. Тя се ангажира да вложи 342 409 лв. в опазване на околната среда, дюните и защитените територии.

Правителството определи и концесионер на плажа „Балчик-централен“. След проведен конкурс спечели фирмата „Естет Билд" ООД. Предвидените инвестиции за подобряване на облика на плажа в Балчик са в размер на 453 102 лв. „Естет Билд“ ООД се задължава да предлага за целия срок на договора за концесия от 15 г. цена за 1 бр. чадър в размер на 9 лв. с ДДС и цена за бр. шезлонг в размер на 9 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесиите е определен съгласно приетата Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес