Преди Ю Ес Оупън - никой не вярва, че ще спечели

Най-големите имена в съвременния тенис ще си дадат среща на Ю Ес Оупън за пръв път от доста време. В последните години елитът при мъжете и жените твърде често беше ограбен от липсата на една или друга звезда, а върхът бе краят на миналата година, когато десетина световни звезди бяха извън корта по една или друга причина.

Но от днес на кортовете на Флашинг Медоус в Ню Йорк публиката ще има възможност да види всичките светила накуп. Голямата въпросителна е как ще изглежда Анди Мъри, който най-дълго отсъстваше от тура. Британецът не успя да се възстанови от операцията навреме за Уимбълдън и сега се очаква да направи повторен дебют в Големия шлем след повече от година. Явно присъствието на толкова много изявени фаворити всява респект и сред най-големите. Може би затова никой неподава заявказа титлата.

Това наистина е приоритет, смятам го за най-важната цел за сезонатвърди Федерер. - Но не бих могъл да кажа, че съм фаворит.“

Рафаел Надал обаче не смята, че Маестрото трябва да е толкова скромен.

Естествено, че Роджър, както и Новак, са основни фаворити за титлата“, обяви испанецът, който няма как да срещне някой от тях до финала.

Подобна е ситуацията и при дамите. Серина Уилямс ще гони 24-ата си титла от Големия шлем, с която би изравнила с рекорда на Маргарет Корт. Американката пропусна да го направи още на Уимбълдън, където изгуби финала от Анжелик Кербер.

И все пак не мисля, че трябва да ме броят за фаворитка, при положение, че само преди година родих първото си детесмята Серина. - В момента амбицията ми е да покажа на жените, че трябва да се опитват да преодолеят трудностите.“

Едно е сигурносегашните титли на Флашинг Медоус ще имат особена тежест, тъй като ще са спечелени в най-силната възможна конкуренция. А може би тенисът ще види нови шампиони, както в Париж, когато Симона Халеп най-сетне вдигна първия си трофей от Шлема.

Шоуто започва тази вечер, а стартът ще даде родният ас Григор Димитров, който излиза срещу Стан Вавринка в опит да вземе реванш за ранното отпадане на Уимбълдън. „Засега съм концентрират върху първия мач, след това ще мисля за останалите“, каза българинът след жребия. Но схемата всъщност е благоприятна за него и нищо чудно да развали тайните сметките на големите звезди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт