Премиерът откри обновеното детско отделение в "Пирогов" (СНИМКИ)

"Да работим така, че хората да не идват тук, а ако се наложи - да излизат живи и здрави", пожела Борисов

Детското отделение на спешната болница „Пирогов" вече е с нов вид. Ремонтът на детските клиники бе открит официално от премиера Бойко Борисов, здравния министър Николай Петров и американския посланик Ерик Рубин. Напълно обновени са Клиниката по детска хирургия и спешното приемно отделение за деца на „Пирогов", които не са ремонтирани от откриването им през 1964 г.

Ремонтът продължи повече от година и половина. Министерството на здравеопазването отпусна 2.5 млн. лв. за основен ремонт и ново медицинско оборудване. Парите за интериора и по-приветливата обстановка са дошли чрез инициативата „Малките герои". Кампанията събра 400 хил. лв., а с парите е направена приказна среда за децата и техните семейства.

Да работим така, че хората да не идват тук в "Пирогов", а ако се наложи, да излизат живи и здрави. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на събитието.

„Благодаря на всички, които са отделили средства. Няма значение кой колко е дал, важното е да е от сърце. От както е построено, не е ремонтирано“, отбеляза Борисов. „Тук е мястото, където идват най-тревожните хора. Няма по-лошо от това нещо да се случи с детето си. Всички сме минавали от тук по една или друга причина.

И за това е важно поне с обстановката, а вече и с апаратурата, и с квалификацията, които имат докторите и сестрите, хората да бъдат просто по-спокойни. Защото, когато и средата е лоша, и ти се е случило нещастие на детето, ти е виновен целият свят. А ние си бяхме виновни, защото, от както е построен „Пирогов“, тези клиники, не са пипани“, коментира още премиерът. „Желая да нямате клиенти, да стоите без работа. Така че да работим да не идват тук. А ако се наложи, да си излизат живи, здрави и щастливи“, обърна се Борисов към медиците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве