Рецидивисти отиват на съд за кражба на пчелни кошери

Четирима рецидивисти отиват на съд за кражбата на 88 кошера заедно с пчелни семейства на стойност 20 273 лв. Районната прокуратура в Генерал Тошево е повдигнала обвинения на мъжете, които са на възраст от 29 до 37 г. и до един са осъждани и преди. На 18 март 2014 г. те пристигнали с два микробуса в пчелина на стопанин от с. Калина и отмъкнали 56 кошера.

Имали уговорка с варненец да им плати по 100 лв. за кошер, като заблудили купувача, че стоката е собственост на починалия дядо на единия от карето. Клиентът поискал да му доставят кошерите в силистренското с. Главан. Там броил на крадците 5600 лв. Мъжете се върнали в с. Калина и натоварили втора партида с 32 кошера. На връщане към Главан обаче джипът на единия подсъдим бил засечен от полицейски патрул. Крадецът не спрял, стоп палката подминали и следващите го 2 микробуса.

След гонка единото возило катастрофирало в крайпътна канавка. Униформените открили вътре кошерите и по регистрационните им табели намерили собственика. По случая било образувано досъдебно производство. Разследването обаче блокирало, след като един от апашите бил пуснат под парична гаранция и изчезнал.

През 2016 г. властите били уведомени, че той е осъден в Страсбург за измами с кредитни карти и лежи във френски затвор. След като си изтърпял наказанието с Европейска заповед за арест бил върнат у дома, където сега го чака нов процес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България