Роналдо по-харесван от Меси

Кристиано Роналдо е по-харесван от Лионел Меси в социалната мрежа Инстаграм. През 2017 година аржентинецът изпусна за сметка на португалския си съперник Шампионската лига, „Златната топка“ и титлата в Испания, а сега загуби и съревнованието в една от най-големите и популярни платформи в света.

Звездата на „Реал“ може да се похвали с 30 милиона нови последователи в Инстаграм през 2017 г. Това е най-доброто постижение за спортист. В момента Роналдо е следван от 116 милиона души. Това е и вторият най-добър резултат в историята на социалната мрежа. На първо място е певицата Селена Гомес. Кристиано изпревари поп звездата Ариана Гранде, която има 115 млн. последователи, певицата Бионсе е със 108 млн., а реалити звездата Ким Кардашиан - 104 млн.

В социалната мрежа Инстаграм

Когато става въпрос за спортни звезди, Роналдо няма равен. Според проучването португалецът има 9 милиона повече харесвания от Лео Меси през 2017 г. Звездата на „Барселона“ е натрупал общо 21 млн. за последните 12 месеца.

В социалната мрежа Инстаграм

Разликата в общите показатели е внушителен в полза на бившия играч на „Манчестър Юнайтед“. Роналдо има 116 млн. последователи, а Меси едва 84 млн. Дори предпочелият милионите на ПСЖ пред блясъка на „Камп Ноу“ бразилец Неймар е по-харесван от гениалния аржентинец. Перлата в селекцията на френския гранд има 84,8 млн. последователи.

В социалната мрежа Инстаграм

Роналдо е пред Меси и по събран брой харесвания на една снимка или видеоклип. На 12 ноември 32-годишният голаджия публикува фотос с приятелката си Джорджина и новородената Алана Мартина. Над 11 млн. души харесаха споделената снимка. В края на септември играчът на „Реал“ показа в профила си и видео, в което управлява чисто нов „Бугати Широн“ (цена 2,9 милиона долара), а компания му прави Кристиано-младши. Клипът събра рекордните 20 млн. харесвания.

По този начин португалецът отново остави на второ място Лео Меси. Най-харесваното видео на аржентинеца е с 15 млн. харесвания. Любопитното е, че клипът бе посветен на Неймар часове след като стана ясно, че бразилецът преминава в ПСЖ.

Кой е най-популярен в Инстаграм сред футболните клубове? На двете челни места са „Реал“ и „Барселона“, като „Белия балет“ води макар и с малко. „Кралския клуб“ има 53,9 млн. последователи, докато тези на каталунците са 53,3 млн.

Социалните мрежи отдавна са начин за печелене на допълнителни средства от страна на популярните личности. Подобен е случаят и сред футболните звезди. Платформата за споделяне на снимки и клипове е бизнес, от който всички печелят. Сред мъжете с профили в Инстаграм отново най-много прибира Кристиано. Сметката му се увеличава с 347 хил. евро на рекламен пост. Той е и в топ три по приход за публикация в Инстаграм. Първите две места са окупирани от жени. Селена Гомес забогатява с 480 хил. евро на рекламен пост, а Ким Кардашян с 436 хил. евро. Единственият друг мъж в топ 10 също е спортист. Става въпрос за баскетболиста ЛеБрон Джеймс, който взима малко над 100 хил. евро на публикация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят