Румен Радев: Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят

Кадър от БТВ

Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев в Русе, където присъства на честванията по повод 142 години от освобождението на града.

Поводът за коментара му е декларацията на ГЕРБ, прочетена днес в парламента. В нея управляващата партия настоява държавният глава да се извини , защото паметта на Апостола на свободата е била поругана под патронажа на президента.

"Настояваме президентът да се извини за безпрецедентния гаф, в който въвлече президентската институция и по този начин подрони авторитета й и я принизи до нивото на маргинална партийна агитка. Не искаме извинението на Румен Радев за себе си, а за всички онези, които пазят спомена за националните ни герои и продължават онова, което беше започнато от Левски" каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Припомняме, че вчера множеството, събрало се пред паметника на Васил Левски, освирква кмета на София Йорданка Фандъкова, докато тя произнасяше речта си по време на церемонията в памет на Апостола.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България