“Старата госпожа“ остарява

„Старата госпожа“ взе да... остарява. Джиджи Буфон, Джорджо Киелини и компания показаха „бели“ коси и може би ерата им е изтекла.

„Ювентус“ да поведе с 2:0 в 9-ата минута и да не бие? Невероятно, но факт. В Торино често дори „Барса“ и „Реал“ прекланят глава. Но дойде млад и нахъсан тим на „Тотнъм“, който изигра един от най-великите си евродуели и завърши 2:2. И не само – ядосваше се, че не победи!

На „Алианц Стейдиъм“ най-малко успелият лондонски тим в Европа изигра мач, за който дълго ще се говори. Хари Кейн задмина великани на Шампионската лига като Дидие Дрогба и Роналдиньо, вкарвайки девети гол в деветия си мач от турнира. Освен това нападателят на „Тотнъм“ се изравни със Стивън Джерард. Легендата на „Ливърпул“ и Кейн са двамата англичани с по 7 гола в един сезон на Лигата. Така 7 март се превръща в кръстопътна дата за нападателя. Вкара ли и в реванша на „Ювентус“, ще е №1 в историята на английския футбол.

Досега единствено Дрогба, Роналдиньо, Симоне Индзаги и Диего Коща имаха по 8 попадения в първите си 9 участия в турнира. Само че Кейн въобще не възнамерява да спира. След като пребори Меси и Роналдо за голмайстор №1 в Европа за 2017-а, сега той е водещ реализатор на сезона във всички турнири с 33 гола. Във Висшата лига има 23 попадения като единствено Кристиано Роналдо е пред него в Шампионската – с 9.

„Тотнъм“ е красив, радват се в Англия. „Шпорите“ вече обуздаха „Реал“ с 3:1 и 2:2 в груповата фаза. Два пъти сразиха „Борусия“ (Дортмунд). Има ли шанс „Юве“? „Основният приоритет ни е да спечелим седма поредна титла в Италия – отсече Масимилиано Алегри. - Имаме много тежка програма, на полуфинал за купата сме също. Никой не може да очаква да победим „Тотнъм“ с 3:0. „Юве“ никога не е бил фаворитът в този дуел.“

Алегри взе странно решение да даде на Гонсало Игуаин да бие втора дузпа в мача. След като аржентинецът вкара два гола до 9-ата минута (единия от бялата точка), получи право на нов опит в 44-ата. Игуаин стреля силно в центъра, вратарят Уго Лорис не помръдна, но топката разтресе гредата.

„Много съм горд с отбора – възкликна Маурисио Почетино, треньорът на „Тотнъм“. - В 9-ата минута при 0:2 за нас започна нов мач и то срещу големия „Юве“ с толкова опитни футболисти. Този тим бе два пъти на финал в последните три години. А ние сме млади и неопитни в Шампионската лига.“

„Няма нищо лошо в резултат 2:2, а в начина, по който се стигна до него - написа италианската футболна библия в. „Гадзета дело Спорт“. - Не може след 2:0 да позволиш на английски тим да има 67% владеене на топката. На реванша е необходим нов „Юве“!“

Италианските медии разкритикуваха и Буфон. 40-годишната легенда прекалено лесно допусна Кристиян Ериксен да му вкара втория гол от пряк свободен удар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят