Съпрузите от Богданчовци убити с късоцевно оръжие и след това подпалени

Съпрузите са били застреляни с късоцевно оръжие и след това дома им е бил подпален. Това стана ясно на пресконференция в петък с участието на говорителят на Окръжната прокуратура в Габрово Людмила Рачева, наблюдаващият прокурор Стоян Петков и директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Борислав Бончев.

Те съобщиха, че първоначално разследващите са работили по няколко различни версии за зверството над семейството. Предполагало се, че покушението е извършено с цел грабеж, че е убийство, проверявано е предположението за самоубийство, както и саморазправа с цел отмъщение заради стар конфликт с трети лица.

"Извършени бяха редица мероприятия по всяка една от хипотезите. При огледите бе установено, че златните накити и парите в дома на семейството са непокътнати и така отпадна версията за грабеж. Не е открито оръжие и затова бе отхвърлено и предположението за самоубийство", обясниха разследващите.

Междувременно станало ясно , че между Илия и съседът му Веселин И. е имало стара вражда. Криминалистите установили, че оръжието, с което са убити съпрузите не е дългоцевно.

"Разкриването на злодеянието е трудно заради предизвикания пожар в дома на Илия и Еленка, тъй като огънят е унищожил голяма част от уликите", казаха ще прокурорите.

Така за тежкото престъпление са арестувани двама мъже.На 11 август е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Разследването се осъществява под наблюдението на Окръжна прокуратура-Габрово.

Според резултата от извършената аутопсия на двата трупа, съпрузите са били застреляни в сърдечната област. Съдебно медицинската експертиза е установила, че смъртта е настъпила в резултат на огнестрелните рани, а не при пожара.

На 24 август Лъчезар П. е арестуван и обвинен за това, че през нощта на срещу 11 август, подбуден от Веселин И., умишлено умъртвил съпрузите с огнестрелно оръжие.

На същата дата в качеството на обвиняем е привлечен и 60-годишният Веселин И. като поръчител на престъплението. Двамата обвиняеми са задържани от Окръжна прокуратура – Габрово за срок до 72 часа. Предстои да им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право