Тайбе помете монголка за трофея

Снимка ДЕНИСЛАВ СТОЙЧЕВ

Борците ни взеха още две титли на турнира „Дан Колов – Никола Петров“ в „Асикс Арена“. Световната вицешампионка Тайбе Юсеин спечели първо и единствено злато при жените, като на финала при 62-килограмовите отново бе убедителна – технически туш 12:2 срещу монголката Соронзон Болтбатцецек. Националката заложи на бързи атаки и отлични техники, с които не даде шанс на съперничката си. Преди това Юсеин тушира испанката Перея за малко повече от 2 минути.

При мъжете европървенецът Тарек Абделслам триумфира в категория до 87 кг на класическия стил без борба, след като руснакът Салеев не излезе поради лекарска забрана. По пътя до финала египтянинът с наш паспорт елиминира трима съперници. А на старта записа и една от най-бързите победи на турнира – за 36 секунди тушира японеца Секигузи. Националите ни спечелиха общо 4 отличия, като колекцията допълват Владимир Дубов (61 кг) в свободния стил и Николай Вичев(63 кг) при класиците.

Надпреварата е генерална репетиция преди Евро 2018 в Русия в край на април. А днес ще бъдат обявени и носителите на поясите, като Дубов е на път да получи за трети път трофея на „Дан Колов“, тъй като единствен триумфира при свободняците. Финалите са от 15 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт