Топ упражнения за плочки на корема

Кои са най-добрите упражнения за плочки на корема е въпрос, чийто отговор не е никак лесен. Попитахме Иван Бакларов, фитнес треньор в „Pulse Fitness & Spa Bulgaria” - „Кои са най-добрите упражнения за плочки на корема”.

1. Коремни преси на наклонена и/или хоризонтална лежанка

Изберете хоризонтална или наклонена лежанка за коремни преси, като изборът на наклона зависи от вашата степен на тренираност. Ако сте напълно начинаещ – ползвайте хоризонтална лежанка. При изпълнение на упражнението на хоризонтална лежанка, мускулите се натоварват по слабо за разлика от наклонената лежанка. Хоризонталното изпълнение на упражнението е подходящо най-вече за хора със слабо развита коремна мускулатура.

2. Молитва

„Молитва” е упражнение много по приятно за изпълнение от коремните преси, което е също за натоварване на горната част на коремната мускулатура.

Друго негово предимство е лесното добавяне на тежест в случай на необходимост. Докато при стандартните кореми преси, трябва да държим диск или дъмбел в ръце(когато силата и издръжливостта ни се повиши), тук просто преместваме щифта на скрипеца и говото.

3. Вдигане на краката на наклонена и/или хоризонтална лежанка

Вдигането на краката на хоризонтална или вертикална лежанка е универсално упражнение за натоварване на долната част на коремните мускули. Ако сте напълно начинаещ – ползвайте хоризонтална лежанка. При изпълнение на упражнението на хоризонтална лежанка, мускулите се натоварват по слабо за разлика от наклонената лежанка. Хоризонталното изпълнение на упражнението е подходящо най-вече за хора със слабо развита коремна мускулатура.

4. Въртене на тялото в кръста

Въртене на тялото в кръста е упражнение, което натоварва косите коремни мускули. Много хора смятат, че точно с това упражнение ще „изтрият” паласките, но истината е че и то, както предходните упражнения натоварват съответните мускулни групи(в случая - коси коремни мускули).

Вижте правилното изпълнение на упражненията, комбинацията, сериите и повторенията във видеоматериала:

Изпълнението на тези упражнения ще оформят, повишат силата и издръжливостта на коремните ви мускули, ще ограничат възможността от травми в областта на коремната и кръстната област. За да постигнете максимално добри резултати се хранете правилно и на всеки три часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт