Травестит към родители: „Не тласкайте към нас вашите деца”

Със скандален туит общинският съвет на Ню Хем, район на Лондон, покани деца на шоуто „Сезон на приказки от травестити”

Във Великобритания общинският съвет на Ню Хем, район на Лондон с голямо мюсюлманско население, обяви, че организира поредица от развлекателни предавания за деца на пет и по-малко години – „Сезон на приказки от травестити” (Drag Queen Story Times).

„Първото от нашите шоу предавания на “Сезон на приказки от травестити“ за деца под 5 години и техните родители и настойници ще се състои в петък. Елате да слушате превъзходно представените приказки“, гласеше туита на района Ню Хем. На изображенията, съпътстващи туита, бяха показани травестити четящи книги на деца.

„Осигурете възможността на малките деца да видят хората, които оспорват половите ограничения, а шоуто Drag Queen Story Times им показва свят, в който хората могат да бъдат това, което искат“, бе съобщението на Съвета на Ню Хем.

Посещението е безплатно, а програмата е предназначена за децата в училищна ваканция. Подобно събитие се състоя в Южен Ламбът. Там мъж, облечен като жена, но с брада, четеше приказки на децата.

Според преброяването на населението на Ню Хем през 2011 г. мюсюлманите бяха 32 %, въпреки че сега тази цифра несъмнено ще бъде много по-голяма.

Провеждането на мероприятия в Ню Хем вероятно ще предизвика спорове, като се има предвид, че родителите мюсюлмани в другите гъсто населени райони на страната вече са организирали протести срещу въвеждането на ЛГБТ-образователни програми в училищата.

Джабар Хюсеин, който е на 51 години, е заплашен от присъда в затвора за вземането на своя син от училището “Паркфилд” на Алум-Рок, в Бирмингам. Хюсеин е против учебната програма „Без аутсайдери“, която предвижда идеологическата обработка към хомосексуална и транссексуална ориентация на малките деца, включително изучаването на книгата „Представяме Ви Теди“, в която децата се запознават с въпросите по смяната на пола.

Мероприятията, провеждани като част от програмата “Сезон на приказки от травестити“ в Америка и в други страни, предизвикаха силна негативна реакция в обществото, като много критици подчертават, че това освобождава ръцете за различни сексуални извращения и, че децата не трябва да бъдат подлагани на политизирана сексуална обработка в такава млада възраст.

Миналия месец вниманието на мнозина бе привлечено от думите на младия травестит Кити Демур, който публикува емоционален апел към родителите:

„Какво правят травеститите от Drag Queen(кралиците на дрогата), които предизвикват толкова уважение и възторг? Те рисуват лицата си, скачат и правят неприлични неща на сцената. Искате ли всичко това да има ефект върху вашето дете? Искате ли стриптизьорка или порно звезда да повлияят на детето ви? В това няма абсолютно никакъв смисъл. Drag Queen се представя в нощен клуб за възрастни и има много отвратителни неща, свързани със секса. А извън сцената има много голи тела, секс и наркотици, знаете ли това? Така че не мисля, че това е начина да възпитавате детето си.

Всъщност, въвличането на децата в това е напълно безотговорно от Ваша страна и аз разбирам, че може би искате да изглеждате прогресивни, готини, да сте модерни, да покажете, че не сте диваци и хомофоби или нещо подобно, но това не бива да ви пречи да отглеждате своето дете нормално, без да го включвате в хомосексуалните субкултури и, честно казано, Вие не правите с това услуга на гей общността, а всъщност Вие я наранявате, разбирате ли? Ние, вече имаме репутация на педофили и перверзници. И не е нужно да тласкате децата си при нас. Така че, оставете ги у дома или ги заведете в Дисниленд или в кафенето. И ако трябва да забавлявате децата си с помощта на големите чичовци в костюми и с разкрасени лица, по-добре ги заведете в цирка или нещо подобно. Когато навършат 18 години, заведете ги в клуба, за да го отпразнувате, защото това е място за възрастни, разбирате ли? Така че по-добре, не разрушавайте живота на Вашето дете и нашия живот, защото точно това правите".

В многобройните коментари към туита на Съвета на Ню Хем британците категорично бяха несъгласни.

(Превод за „Труд” – Павел Павлов)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи