Треньорът на волейболния "Нефтохимик": Успяхме във важните моменти да устискаме

Във важните моменти успяхме да устискаме и това за мен бе изключително важно – заяви Николай Желязков, старши треньор на волейболния „Нефтохимик 2010“. - Не спряхме да се борим за всяка една точка, което беше най-хубаво в този сблъсък. Но не трябва да се самозалъгваме - спечелихме една битка, но не и войната. Очаква ни много тежък двубой при гостуването в Пирея.

Бургазлии победиха гостите на гръцкия гранд „Олимпиакос“ с Тодор Алексиев в състава с 3:1 в мач от евротурнира за купата на СЕV. Шампионите на България се нуждаят само от два спечелени гейма, за да продължат в полуфиналите. А съперниците им ще гонят задължителен успех с 3:0 или 3:1, за да стигнат поне до т.нар. “златен” гейм. Реваншът е на 14 февруари.

Над-всички в този сблъсък бе Николай Учиков с 23 точки. А Алексиев, който за първи път игра срещу български тим, се отчете с 16 точки и бе втори по резултатност. Най-много отбеляза канадският национал Гавин Шмит – 18 т.

„Изпълнихме повечето тактически указания и оставихме сърцата си на терена – обяви Георги Братоев. - Въпреки успеха „Олимпиакос“ остава фаворит и в реванша. Но и ние имаме своите шансове.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт