Тръмп избра 10 книги

Американският президент за написаното през 2018-а

Ето 10 книги – фаворити на президента Доналд Тръмп, като всички те имат една обща тема.

1. „Вярата на Доналд Тръмп: Една духовна биография“ от Дейвид Броуди и Скот Ламб

Авторите пишат: „Ясно е, че Бог използва този човек по начин, по който милиони хора никога не биха могли да си представят. Но Бог си знае работата и това е достатъчно“.

Отзивите: „Свещени глупости!“ Лос Анджелис Таймс

„Една много интересна книга. Насладете й се!“ Доналд Тръмп

2. „Tръмпономика: Америка отвътре и първият план за съживяване на нашата икономика“ от Стивън Мур и Артър Б. Лафер, д-р по икономика

Авторите, са икономически съветници на Тръмп от 2016 г. и все още са членове на неговия икономически консултативен съвет. Те пишат: „Никога Тръмп не е правил фантастични грешки… Не, той не „разруши световната икономика „. Не, той не разби фондовата борса. Не, при нас няма рецесия“.

Отзивите:

„Двама много талантливи мъже току-що завършиха една невероятна книга за моите икономически политики“ Доналд Тръмп

3. „Руската измама: Незаконната схема за доказване на невинността на Хилари Клинтън и лъжливите обвинения за изборните резултати на Доналд Тръмп“ от Грег Джарет

Правният анализатор на Fox News разследва „сътрудниците на Хилари Клинтън от дълбоката държава“, които, както той твърди, са уволнения шеф на ФБР Джеймс Коми и специалния прокурор Робърт Мълър.

Отзивите:

„В защита на Тръмп, Джарет прави редица твърдения, които ни карат да си повдигнем веждите“.

„Наистина Руската измама и Ловът на вещици е незаконно започната от хора, които вече са се опозорили. Страхотна книга!“ Доналд Тръмп

4. „Лъжци, утечки и либерали“ от съдия Джанин Пиро

Пак водещ от Fox News предлага още един анализ на „заговорът на силите на дълбоката държава, насочен срещу волята на американския народ“. Извършителите, пише тя, не се ограничават само до ФБР, Националната агенция за сигурност, Пентагона, Холивуд, „фалшивите медии“, Демократическата партия, Надзорният съд на САЩ върху външното разузнаване и някои републиканци.

Отзивите:

„Нашата велика съдийка Джанин Пиро пусна новата си фантастична книга. Купете я!“ Доналд Тръмп

5. „Защо се борим“ от Себастиан Горка

Крайнодесният бивш съветник от Белия дом и блогър в сайта Breitbart е не само загрижен от атаките срещу Тръмп, но и от заплахите срещу юдейско-християнската цивилизация, инспирирани от джихадисти, комунисти, от Китай или от „утрешната неизвестна заплаха“.

Отзивите:

„Много талантлив човек, когото познавам добре, докато работеше в Белия дом, току-що пусна една отлична книга… Много добро четиво, от което може много да се научи!“ Доналд Тръмп

6. „Случаят Тръмп“ от Виктор Дейвис Хансън (публикувана през 2019 г.)

Неприемливият консервативен историк и редовният сътрудник на Fox ни представя „истинската история за това как Доналд Тръмп стана един от най-успешните президенти в историята и защо сега Америка се нуждае от него повече от всякога“. Той твърди, че Америка страда от явен расизъм към белите и също ни предупреждава за опасностите от испаноезичните имигранти. Та-Нехиси Коутс обвини автора в „расизъм“.

Отзивите:

„Той написа книгата „Втората световна война“, а скоро излиза и новата му книга, наречена „Случаят Тръмп“. Препоръчвам и двете. Доналд Тръмп

7. „Луди политици: Поддържане на здравия разум в един свят отиващ към лудост“ от Джина Лоудън

Коментаторът на Fox News Шон Ханити написа предговор към тази книга, чийто автор твърди, че има научни доказателства, че Тръмп е „най-стабилно мислещият човек, който някога е заемал Белия дом“. Нейните претенции, че има докторска степен по психология, са поставени под въпрос.

Отзивите:

„Излезте и си купете тази книга днес – едно чудесно четиво!“ Доналд Тръмп

8. „Корабът на глупците“ от Тъкър Карлсън

Още един коментатор на Фокс, насочен към по-широк кръг от врагове, от „егоистичната управляваща класа“. Той посочва лидера на републиканците в Сената Мич Макконъл, Марк Зукърбърг от Facebook и Джеф Безос от Amazon. Той ни внушава, че дори Тръмп да е „вулгарен и невеж“, това е неизбежния резултат от пренебрегвания консервативен популистки гняв. Белите националисти го обичат, а Тръмп трупа непрекъснато точки от своите изобличителни речи пред Фокс.

Отзивите:

„Поздравления за Тъкър Карлсън за големия успех на книгата му „Корабът на глупаците“. Тя просто е номер едно!“ Доналд Тръмп

9. „Великият бунт“ от Салена Зито и Брад Тод

Това е истинска книга, с доклади от място и анализ на данните. Авторите са консервативна репортерка и републикански стратег за водене на изборни кампании. Те са се опитали да разберат как Тръмп е увеличил шансовете си.

Отзивите:

„Много може да се разказва за нашата велика изборна победа. Забравените мъже и жени вече не са забравени!“ Доналд Тръмп

10. „Брифинги: политика, преса и президент“ от Шон Спайсър

Бившият прес секретар на Белия дом познава реалния живот в Белия дом с президент, склонен да изригне или да предизивика бури със своите туити, където задкулисието и теча на поверителни сведения са обичайни.

Отзивите:

„Прилича на книга, написана от член на семейството, опитващ се да скрие една злоупотреба“ Гардиън

„История, разказана от сърце и с познания. Наистина е добра, купете я!“ Доналд Тръмп

Посочи ги в Туитър

Президентът одобри поне една дузина книги през миналата година, въпреки че, когато става въпрос за четене на книги, Доналд Тръмп твърди: „Нямам никакво време“. Но всички те имат едно общо нещо. Президентът направи, най-малкото 10 лични препоръки в Twitter през 2018-а за книги, написани от неговите поддръжници и поддръжниците на десните и крайнодесните, и които той определи за „отлични“, „фантастични“ или „велики“.

(Превод за “Труд” Павел Павлов)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения