Тръмп като мужик

Вячеслав Жданов гадае с картини как би изглеждал US президента, ако се бе родил в руско село

Как би се развил животът на сегашния американски президент, ако на 14 юни 1945 г. се бе родил не в Куинс, Ню Йорк, а в затънтено руско селце?

Би ли пил обилно водка?

Би ли танцувал буйно на двора?

Би ли ходил на руска баня?

Отговор на всички тези въпроси дава младият руски художник авангардист Вячеслав Жданов. В края на миналия месец той откри в гр. Уляновск изложба псевдо-наивистични платна, озаглавена “Трам-пам-пам”. Картините представят Доналд Тръмп в ежедневието на обикновен руски мужик. “Ни най-малко съм имал намерение да осмивам американския президент. Просто исках да покажа колко добре би си прекарвал Чичо Доналд в нашата родна Русия”, сподели авторът при откриването на изложбата в галерия “Аркадий Егуткин”.

Вячеслав Жданов е роден през 1979 година в Ташкент. В 1992 година семейството му се мести в гр. Уляновск. Там младият Владимир учи в художествено училище, а след това завършва гимназия по култура със специалност “художник-оформител”. Приемат го за студент във факултета по култура и изкуство на Уляновския университет. Завършва с отличие специалността “Дизайн на архитектурната среда”. В момента работи в Москва като криейтив дизайнер, а живописта му е просто хоби, на което посвещава цялото си свободно време.

Има многобройни участия и изложби на авангардно изкуство: “Салон Сецессион” и “Постмодерно 2” в Ульяновск, 1999г., конкурсите “Премия на Кандински 2009” в Москва и международния Celeste Prize, Италия-Германия.

За автора

Занятия: Художник, дизайнер и муикант

Интереси: Музика, живопис и литература

Любима музика: KoЯn, deftones, Nirvana, Чучело Животных

Любими филми: “Гара за двама”, “Москва не вярва на сълзи”, “Завистта на боговете”, предпочита руско и съветско кино

Любими книги: “Записки на младия лекар”, “Театрален роман”, “Кучешко сърце”, “Майстора и Маргарита”, “Дамата с кученцето”, “Човекът в калъф”, Булгаков и Чехов са любимите му писатели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл