“Туитър” - новото оръжие на Кремъл?

Най-раздутите истории се пукат като балони

Днес представата, че Путин стои в дъното на всеки проблем на Запада като някакъв задкулисен кукловод, се е превърнала в религиозна догма. Тя обяснява всякакви объркващи развития на събитията, придава увереност в сложния ни свят и освобождава от отговорност многобройни клики.

Това безразсъдство се потвърждава и от широко огласената на 27 септември 2017 г. статия в “Ню Йорк Таймс”, в която се посочва, че руснаците ползват социалната мрежа “Туитър” много по-активно от преди, за да манипулират политиката на САЩ. Сюжетът стъпва на твърденията на нова организация, създадена само преди два месеца от обединението на неоконсерватори и представители на демократите, работещи в сферата на националната сигурност, която е ръководена от закоравели лъжци и пропагандатори, като например Уилям Кристъл, бившия директор на ЦРУ Майк Морел и министъра на вътрешната сигурност от администрацията на Буш Майкъл Чертоф.

От този момент нататък просто ще бъде факт с главна буква, че Кремъл агресивно и ефективно използва “Туитър” като оръжие, за да манипулира общественото мнение, независимо че доказателствата за тази нова история са непроверими твърдения на една групировка, претъпкана с най-големите мерзавци сред неоконсерваторите и лъжци в сферата на националната сигурност.

Ето как се “пише” постоянно повествованието за Русия и това е причината, по която много от най-раздутите истории се пукат като балони, предизвиквайки неудобство.

Независимо от нашите възгледи по отношение на Русия, Тръмп и останалите, тази атмосфера е невъзможно да бъде смятана за здравословна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари