Туристи се къпаха голи в римски фонтан (ВИДЕО)

Матео Салвини ги определи като „идиоти“

Двама англоговорящи туристи, които се издирват от полицията за разсъбличане в центъра на монументален италиански фонтан, бяха наречени „идиоти“ от вицепремиера и вътрешен министър Матео Салвини, съобщи Би Би Си.

Мъжете били заснети да се разсъбличат във фонтана на площад „Пиаца Венеция" в Рим, като единият, сваляйки бельото си, е позирал с удоволствие за снимките. Кадрите предизвикаха възмущение и поведението им беше наречено „невъзпитано“.

„Италия не е тяхна собствена баня“, заяви Матео Салвини.

Видеоклип, публикуван в римски сайт, показва двойката по гащи, хилейки се и къпейки се във фонтана до национален паметник на Виктор Емануил II, издигнат в чест на първия крал на Италия след обединението на страната.

https://www.youtube.com/watch?v=Pz4CC9PJIFo

В рамките на монумента е и Гробницата на незнайния воин, в памет на всички паднали войници.

Двамата мъже се смеели и се шегували помежду си във водата, след което единият от тях свалил бельото си и се усмихнал на камерата.

Някои от минувачите се забавлявали от гледката и правели снимки, а други поклащали глави и се приближавали към тях, за да им кажат да излязат от фонтана.

Местната полиция съобщи, че инцидентът е „незаконен и обиден“ и се е опитала да открие двамата мъже. Тя заяви, че двамата са чужденец и „местен англоговорящ“.

„Знам как да ги възпитам, ако бъдат хванати“, написа Матео Салвини в Туитър.

Междувременно заместник-кметът на Рим Лука Бергамо осъди тяхното поведение, което „обижда всеки един от нас, националната памет на нашата страна и падналите в боя, на които паметникът е посветен“.

„Ние сме изправени пред поведение, което демонстрира глупост и невежество, липса на уважение към историята на Рим и Италия. Ако бъдат идентифицирани от местната полиция, която работи активно за залавянето им, те ще получат възможно най-голямото наказание“, добави Бергамо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа