Учени препоръчват секс на първа среща

Досега се считаше, че е най-добре за новозапознали се партньори да пристъпят към секс след третата си среща. Но американски и израелски учени опровергават тази препоръка, след като установиха, че е добре да се пристъпи към интимност още при първия контакт.

"Метро" цитира изследване на психолози от университета в Рочестър и на техни израелски колеги от Научния център в Херцлия. Те стигнали до извода, че сексуалното привличане играе съществена роля при оформянето на стабилни партньорски двойки.

"Сексът задълбочава емоционалната обвързаност между непознати", твърди един от авторите на изследването Гурит Бирнбаум. Според нея това се отнася за партньорите както от женски, така и от мъжки пол.

По време на изследванията били направени тестове с хетеросексуални доброволци от двата пола, които трябвало да установят контакт във възбудено състояние. За целта били използвани сублиминални еротични сигнали. Имало и контролна група, която не била подложена на подобен подход.

Доброволците, с "активирани" сексуални системи показвали повече грижовност и съпричастност при изпълнението на поставените задачи. Изследователите са на мнение, че неврологичните стимули, отговарящи за сексуалното желание, също касаят и емоционалното привличане. От еволюционна гледна точка родителите, които са тясно емоционално ангажирани, са имали по-добри шансове тяхното поколение да оцелее, в сравнение с останалите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл