Фандъкова: Пред "Св. Александър Невски" няма да паркират автобуси

Пред "Свети Александър Невски" няма да е разрешено паркирането на автобуси, до седмици ще разрешим проблема със стоянките. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова по БНТ.

"Подготвяме нова схема за паркиране на туристически автобуси, още през 2014 г. приехме да се паркира пред "Александър Невски", понеже се борехме за туристи, сега имаме нова ситуация. Ще променим схемата, като автобусите само ще оставят туристите там, а после ще се оттеглят за паркинг на друго място", посочи кметът на София.

Според Фандъкова има 27% ръст на чуждестранните туристи. Това е повече работа за малкия и среден бизнес, каза тя.

"Това е част от икономическото развитие на града и работим в тази посока. Готвим се и за председателството, защото това е една възможност да презентираме града си пред много хора, които формират обществено мнение", каза кметът на София.

Йорданка Фандъкова на София коментира и такса смет като посочи, че се предвижда по-справедлив начин за плащането й.

"Трябва големите общини да се подготвим добре, за да не се стигне до драматично увеличаване на такса смет, трябва да се намери баланса, за да се намали таксата за бизнеса. Има начини поне на база на количеството бизнесът да намали таксата си", посочи кметът на София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България