Фентъзи от Питър Джаксън

“Смъртоносни машини” (“Mortal Engines”) е екранизация на първия роман от едноименната поредица на Филип Рийв. Автори на сценария са Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойенс, които са отговорни за адаптациите на трилогиите “Властелинът на пръстените” и “Хобит”, а режисьор е майсторът на специални ефекти (и протеже на Питър Джаксън) Крисчън Ривърс. Очаквано филмът е пълен с ефекти.

Ето го и сюжета: “Лондон отново се движи. Градът дълго се е крил, спотайвайки се из хълмовете, за да избегне по-големите, по-бързи и по-гладни градове, пръснати из Ловния район. Лондон възнамерява отново да излезе на голямата сцена, но събитията зад стените му постепенно приемат злокобен обрат… Решено на всичко момиче преследва високопоставен жител на града, за да го убие. Намеренията на Хестър Шоу са осуетени от млад чирак, който най-сетне успява да попадне в истинско приключение. Необмислената намеса на Том оставя и двамата захвърлени в Отвъдната страна - морето от кал, набраздено от следите на преминаващите градове. Междувременно в Лондон кметът и главният историк работят заедно, за да преоткрият отдавна забравеното технологично знание за производството на атомно оръжие. Там е и Катрин - момиче от високия Първи етаж, което ще трябва да порасне твърде бързо.

В ролите са Хюго Уийвинг, Роби Шийън, Ронан Рафтъри, Хера Хилмар, Стивън Ланг, Джихей, Лейла Джордж, Колин Салмън, Патрик Малахайд, Реге-Жан Пейдж и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино