Футболният мениджър Митко Тимчев, пред “Труд”: Свалих 30 килограма във „Фермата“

Лесно се сприятелявам и печеля доверие

- Митко, очакваше ли да отпаднеш на този етап от “формата”?

- Преди да се случи инцидентът, при който скъсах мускулни влакна, смятах, че ще продължа доста по-напред. Но след контузията бях значително по-лесен за елиминиране и това се видя на Арената.

- В каква физическа форма беше по време на битката?

- Първо искам да кажа, че победата на Симеон беше абсолютно заслужена и в никакъв случай, говорейки за моето състояние, не искам да омаловажавам това, което направи той на Арената. Относно физическата ми форма - от момента, в който направих контузията, до битката, аз бях на инжекции. Дори един час преди състезанието лекар ми би инжекция, за да мога да се движа. Иначе почти нямаше да мога да участвам, тъй като битките включваха много натоварващи за прасеца дейности, от които изпитвах голяма болка.

- Защо избра да се изправиш срещу Симеон?

- Около две седмици преди дуела ни със Симо имахме лека закачка. Той обясняваше кой и защо избира за опонент в първата му битка, когато се изправи срещу Калоян. За мен каза, че съм силен като състезател, но нямам достатъчно въздух. И тогава аз му отговорих, че ако имам възможност, ще го избера да излезем един срещу друг на Арената, за да му докажа, че не бива да се говори предварително. Той ми се извини тогава, стиснахме си ръцете и се изправих срещу него с напълно приятелски чувства, но си спазих казаната дума.

- Ако можеше да посочиш опонент, след като чу битките, би ли сменил избора си?

- Дори да знаех, че ще загубя тази битка и имаше други хора, които смятах, че мога да победя, в никакъв случай не бих се отказал от думите си, които съм дал две седмици по-рано.

28-1- Как определяш решението на фермера на седмицата Роман, с когото демонстрирахте приятелски отношения, да те изпрати на Арената и то като първи дуелист?

- Аз съм един от хората, които първи му подадоха ръка и го приобщиха към отбора на “тукашните”. Бяхме в много близки отношения, чувствал съм го като по-малък брат. Когато сме разговаряли за Христина, след като тя се завърна в шоуто, бяхме на мнение, че тя ни е натрапена и имахме негласна уговорка – който и да стане фермер на седмицата, трябва да я отстрани. Проблемът ми с Роман не е решението му, че ме изпрати на дуел. Ако той беше първи дуелист и ме беше посочил като преодолим съперник, за да остане в играта, аз щях да му стисна ръката и да останем приятели след шоуто. Но Роман, при условие, че имаме уговорка и че по никакъв начин неговото оставане във формата не е застрашено, предпочете да изкара мен, вместо Христина. Това дълбоко ме изненада и обиди и възприемам решението му като предателство. Освен това той е един от хората, които най-добре знаеха здравословното ми състояние и че при мен всеки ден идва лекар. Постоянно ми повтаряше, че трябва да ми се даде шанс, за да имам време да се оправя.

- Кои бяха най-близките ти хора вътре?

- Най-близкият ми човек във формата е Дидо. Много сме близки по душевност. И двамата харесваме рок музиката. Невероятно добър. Мъж, който наистина държи на думата си.

- С кого не успя да се разбереш?

- С Христина е много трудна комуникацията. Не може човек, който постоянно парадира, че е в шоуто заради това, че обича българското и да се просълзява, когато слуша народни песни и историята на фермата, в следващия момент, за един буркан вино да хвърля националното знаме на земята и да заспива, когато се обсъжда темата за емигрантите. Тя имаше конфликт, проблем или дразнеше всички фермери, освен Ивайло Караньотов. За мен това поведение е абсолютно неприемливо. С всички други участници, освен Роман, съм в чудесни отношения и имам желание да се чуваме и виждаме след края на шоуто.

- Разкажи ни за “тъмното” ти минало и “мутренската групировка”, в която си участвал и за която разказваше в предаването.

- В армията бях парашутист, преди това съм се занимавал с карате Киокушинкай, което продължих след това. В нашите среди, през 90-те години на миналия век това беше често срещано. Почти нямаше спортист, който да не участва в такъв тип структури по един или друг начин. Тогава излязоха първите фирми и там пишеше, че всяка една от тях може да извършва и застрахователна, и охранителна дейност, и т.н. Това беше вид бизнес, а сега вече тези групировки се наричат “мутренски”, защото тогава участваха “силови” момчета и методите бяха такива. Цялата държава в този период беше толкова объркана, че за момента това беше нещо нормално.

- Бил си десантчик-парашутист, учител по история, а сега работиш като футболен мениджър. Защо реши да се захванеш с тази професия?

- Във футболното мениджърство човек трябва да е доста контактен. Аз притежавам това качество. Лесно се сприятелявам и лесно печеля доверието на хората. За да се занимавам с футбол основна роля изигра мой приятел, казва се Мирчо Димитров. Той е един от водещите футболни мениджъри в България и имаше желание да ме откъсне от другите ми занимания, което въобще не беше лесно. Трудно се излиза от онези сфери, но с времето, малко по малко и с доста усилия, нещата се случиха. От много време насам изкарвам хляба си с напълно почтени дейности.

- Какво мислят твоето семейство и близки за участието ти в шоуто?

- Във Вършец няма човек, който да не ме поздрави или прегърне. Същото се отнася и за Монтана. Възрастни хора ми стискат ръцете, искат да си говорят с мен и дори ме канят на гости. Местните от нашия край много са харесали представянето ми и са изключително доволни, че споменавам името на района, за който наистина има нужда да се говори, тъй като хората тук не живеят добре. Близките ми също смятат, че съм се представил достойно. Преди няколко дни в Софийския университет “Св. Климент Охридски” на дипломирането на дъщеря ми, при мен дойде майката на едно сляпо момиче, което ме е слушало в предаването и страшно много ме е харесало. Снимахме се заедно и беше много радостно, че сме се запознали. Каза ми, че съм се представил достойно и че ще й бъде много трудно да не ме слуша всяка вечер. Тази случка за мен говори повече от всичко.

- Как ти се отразяваше изолацията във “Фермата”? Какво най-много ти липсваше от външния свят?

- Най-трудното от престоя ми във “Фермата” беше, че бях отделен от семейството ми. Освен липсата на близките ми, от изолацията ми беше тежко и това, че много обичам да се разхождам из Балкана. Тези две неща ми бяха най-трудни. Ситуацията с храната също не беше лека, свалих 30 килограма, но е песен, в сравнение с другите две ограничения.

- Имаш ли фаворити за победа и кои от останалите фермери смяташ за недостойни за голямата награда?

- Дидо ми е абсолютен фаворит за спечелването на наградата. Искам да стане победител във “Фермата” не само защото ми е близък, а защото наистина го заслужава. Млад човек, стойностен, който няма капка злоба и завист в себе си. Изключително добронамерен и се стреми да помага на всеки. А участникът, който не искам да спечели, естествено е Роман. Човек, който не държи на думата си и не знае българската азбука, не заслужава да бъде лицето на България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл