Холандски наркодилър се споразумя за 5,5 години затвор, българската му любовница ще лежи 3 години

Холандецът Херберт Качмарчик и българската му любовница Даниела Голева, спипани да внасят у нас кокаин и екстази за над 125 000 лв., влизат в затвора, съобщиха от Окръжния съд в Пловдив, който потвърди сключеното от техните адвокати споразумение с прокуратата. То е окончателно и не подлежи на обжалване и според него Качмарчик ще плати 50 000 лв. глоба и ще прекара следващите 5 години и 6 месеца в Пловдивския затвор при първоначален строг режим, а Даниела Голева ще лежи 3 години в женския затвор в Сливен при първоначален общ режим.

Всичко започнало на 27 ноември 2016 г., когато Херберт Качмарчик натоварил в Холандия „БМВ-6“ на микробус с платформа, шофиран от българския гражданин Красимир Л. В колата, която трябвало да бъде доставена на адрес в България, била укрита дрогата, но шофьорът на платформата не знаел за това. По указание на Даниела Голева Красимир Л. трябвало да закара автомобила до Пловдив. След като влязъл в България през ГКПП-Дунав мост, водачът отишъл с автомобила първоначално до Кубрат, след това до Бургас и на 1 декември 2016 г. го предал на холандеца и българката в Пловдив. На същата дата двамата съучастници били арестувани и претърсванията в автомобила и апартамента, където двамата живели, били иззети наркотичните вещества – кокаин и метилендиоксиметамфетамин (MDMA / екстази) на обща стойност 126 777,15 лева. Още докато се решаваше за мярката му за неотклонение, на първа инстанция Херберт Качмарчик прие да му се превежда от английски език, но пред Апелативния съд обяви, че не разбира този език достатъчно, и поиска преводач от нидерлански.

Споразумението за наказанието е подписано пред Окръжния съд в Пловдив при превод от английски, уточниха от Съдебната палата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право