Хюи Фюри: Не се страхувам, това е само още един съперник

- Как се чувстваш в България?

- Всъщност съм идвал тук и преди. Беше преди 14 години, бяхме на гости на семейни приятели. Но имам впечатления от страната и хората. Винаги се му посрещали много топло тук. Може да се окаже, че в България имам повече фенове, отколкото Кубрат Пулев...

- Пулев те похвали за смелостта да дойдеш в България при положение, че двама боксьори преди теб се отказаха...

- Изобщо не ме е страх. Мисля, че Пулев е много добър и заслужава уважение. Точно затова съм тук - искам да се бия с най-добрите. Но моята цел е победата, за мен Пулев е просто още един съперник. Идвам, за да го бия и да се боря за титлите на Антъни Джошуа. Аз съм млад и пълен с енергия, бих казал, че съм бъдещето на тежката категория.

- И двамата с Пулев говорите за Джошуа, да не би да смятате, че Александър Поветкин няма никакви шансове срещу него?

- Мисля, че Поветкин също е много добър боксьор, но Джошуа има невероятна мощ. Не се знае кой ще победи.

- Кубрат Пулев казва, че е по-опитен...

- Аз също имам опит. Бия се откакто съм се родил. Първия си истински боксов мач изиграх на 11 години. Спечелил съм всички аматьорски състезания в Англия, бил съм и световен шампион за аматьори в Армения. Спечелих златния медал след пет поредни победи. Постигнах много при аматьорите, но когато станах на 18 години, реших да стана професионалист. Целият ми живот е посветен на бокса. Не знам дали има човек по-отдаден на нещо, отколкото аз на бокса. Сто процента. Така ми каза и баща ми: „Никакви приятелки, никакви телефони и забавления, само бокс!“. И аз вярвам, че това ще ми се отплати. Няма да се спра преди нищо, докато не сбъдна мечтата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт