Шамари и обиди срещу деца в бургаска детска градина (ВИДЕО)

Отново насилие в детска градина. Този път случаят е от Бургас. В социалните мрежи бе разпространен клип, на който се вижда как две възпитателки малтретират деца. Според автора, кадрите са заснети в ОДЗ "Брезичка" в бургаския комплекс "Славейков". Видеото, заснето със скрита камера, показва шамари, дърпане за косите и обиди спрямо децата от страна на учителките.

Родители потвърдиха пред БНР, че децата им наистина са били със синини и под стрес, но според тях, малчуганите са инструктирани да не казват по каква причина.

"Моето дете го забелязах, че проявява агресия към играчките си. Оттам започнах да го разпитвам, казваше ми "Няма да кажа, не се казва". Разговарях с други родители. Когато те също започнаха да питат децата си, се установи, че г-жа Петрова, която е с пръчката (на видеото – б.а.) ги бие", разказа майка.

И двете учителки са награждавани от кмета Димитър Николов за техния професионализъм. Директорът Събка Недева поясни, че едната вече си е подала молбата за напускане. "Милена Иванова – в 7 ч. майка й донесе молбата за напускане. Другата учителка (Светла Петрова – б.а.) беше в отпуск. Извиках я, за да има кой да работи с децата, но родителите настояват да бъде освободена", обясни директорката.

Една от възпитателките е с дълъг стаж и е синдикален лидер.

детска градина ОДЗ Брезичка в Бургас

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България