Шефът от НАП гърмян заради работата му

Стреляли по Ивайло Стаменов с карабина

“Провеждат се активни действия по разследването, които са свързани преди всичко с кръга от лица или по-скоро търговски субекти, по които конкретният данъчен служител е изпълнявал служебните си задължения. Засега основната версия е свързана именно с посегателство спрямо него в резултат на изпълнение на служебните му задължения”. Това заяви вчера главният прокурор Сотир Цацаров в Чирпан. По думите му най-вероятно е стреляно с карабина, но само веднъж. Другите наранявания на Ивайло Стаменов били от счупеното стъкло на джипа му БМВ Х5.

Състоянието на шефа на отдел “Фискален контрол” в НАП е стабилизарано, но животът му все още е в опасност, съобщиха лекари от ВМА.

Както писа “Труд”, в понеделник Стаменов бе прострелян от засада на улица “Дунав” в центъра на София. Към 8,40 ч мъжът отивал на работа с джипа си. Стрелецът гръмнал по него от паркирана кола.

Стаменов работел по случаи на измами с ДДС при вноса на различни стоки от ЕС, включително и акцизни като цигари и алкохол. Наскоро на отдела било възложено да следи и търговията с горива. Мъжът е бивш служител на МВР, има семейство с две деца. Версията за личен мотив в покушението не е напълно отхвърлена, но е на много заден план.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право