Йорданка Фандъкова: Възложих спиране на работите докато не бъдат отстранени забележките при ремонта на градинката „Свети Климент Охридски“

ГЕРБ и СДС обсъждат общо явяване на евроизборите

НС избира председател, зам.-председател и секретар на ЦИК

Истерия в Косово за мача с „лъвовете“

Мъжът, убил жена си в Ботевград, е открит мъртъв Основната версия е, че се е самоубил

Астрономическата пролет настъпва днес в 23 часа и 58 минути Максималните ще са между 15 и 20 градуса

Холандската полиция задържа още един мъж за стрелбата в Утрехт

Отново авария във Венецуела, без ток останаха четири щата и столицата Каракас

На 20 март 2019 да почерпят

Страшни предсказания, в които никой не повярва, но те се сбъднаха

Колосален провал за червения отбор в „Хелс Китчън“

Черна гора вдига Футболист №1

Рамуш Харадинай: Въобще не ни интересува Сърбия и какво се случва там

Пътнически самолет се запали на летището в Техеран (ВИДЕО)

Кристалина Георгиева: Пропътувах много дълъг път до Световната банка

1 млрд. лв. за да купи държавата всички дюни

дюни, плаж

1 млрд. лв. ще са нужни, за да изкупи държавата всички дюни край морето, които са в частни имоти, каза регионалният министър Петя Аврамова.

Става въпрос за защитени територии, които в периода 2006-2007 г. са връщани като земеделски земи, включително и чрез заменки.

Част от тях са сменили предназначението си и вече са с разрешително за строеж.

Нека да попитаме българите искат ли в пясъците на Черноморието да изтече една магистрала и искат ли над 1 млрд. лв. да бъдат дадени за изкупуване на тези терени, заяви Аврамова.

Всеки един терен трябва да бъде изследван в неговата специфика и да има решение за всеки конкретен случай, тъй като са различни, допълни тя.

Днес бе създадена Междуведомствена работна група, която ще разглежда проблемите с дюните и строителството по Черноморското крайбрежие, заяви министърът в парламента. В състава на групата са представители на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Дирекцията за национален строителен контрол, министерствата на околната среда и водите и на туризма. Те трябва да направят прецизен анализ на всички случаи със застрояване на дюни край морето.

Важна задача пред експертите за решаване на проблема с дюните и тяхното опазване като природно богатство е да се даде определение на това дали са природно образувание или са терен. Експертите ще трябва да направят анализ на законодателството и да излязат с предложения за промени.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (10)

  1. Дори да не става дума само за 2006-7 ма година, длъжни сме да помним, че премиер по това време беше херсонския евреин, хамстера лъжец сергей станишев.
    Май много станаха статиите за децата на партийни изроди напоследък…

  2. Не разбирам защо има дюни частна собственост? Нали бреговата ивица е държавна собственост?

    1. Законът на седерастите на филип димитров и бащата на коня петър стоянов… инак извършителят – херсонският хамстер, лъжецът полуеврешн станишев…

  3. Няма нужда да се дава 1 млрд за да се купят дюни, а да се плати на добри адвокати за да видят документите, с които са станали частни. Пълно е с фалшиви актове, орни земи върху плажни ивици, подправени и незаконни становища на комисии институции по места. Огромна част от тях могат да паднат в съда, стига да има кой да разследва….

  4. Няма как дюните да са частна собственост. По закон бреговата ивица е изключителна държавна собственост и ако някой показва „документ“, че е собственик, веднага да му се предяви обвинение в опит за измама.

  5. Така наречената държава не трябваше да ги приватизира-това първо и второ- РИОСВ,ДНСК и общините да се активират в контрола,а не да чакат сигнали- да обикалят от дъжд на вятър и да гледат/в момента гледат,но не виждат/.Просто е, като да направиш бобена чорба!!!

  6. РИОСВ,РДНСК И ОБЩИНИТЕ ДА ЗАСИЛЯТ КОНТРОЛА,А НЕ ДА ЧАКАТ СИГНАЛИТЕ ДА КАЦНАТ НА БЮРАТА ИМ.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.