10 цистерни вече са обработени в Хитрино

Георги Костов и Румяна Бъчварова

10 цистерни са обработени в Хитрино и върху една ще се работи днес. Това каза пред журналисти в Хитрино министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

„През нощта са работили хората. Имаме напредък, има всички условия и необходими материали и техника, за да продължат действията оттук нататък по плана, който сме направили. Надяваме се времето да не ни попречи. Въпреки, че при тоя развой ситуацията става по-сложна“, коментира Бъчварова.

Към 12 часа в селото ще пристигне премиерът в оставка заедно с ръководството на стоителната камара, за да се огледат щетите и да се прецени какви възстановителни работи ще са необходими.

Директорът на ГД ПБЗН Николай Николов съобщи, че вятърът създава сериозни проблеми, но работата продължава. Все още има теч, съобщи Николов. Грижим се за екипите ни, няма да ги оставим.

Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че на съседна гара чакат 50-тонни кранове, това, което може да бъде изтеглено по железен път, ще бъде изтеглено. Транспортно-аварийно сме обезпечили операцията. Вагоните, които бъдат изтеглени, ще бъдат отведени до обезопасена площадка на фирмата-собственик на цистерните.

Коментари

Задължително поле