100 акта са съставили в Сливен за препятстване работата на полицаите

100 акта са съставени от началото на годината досега спрямо лица, които незаконно са препятствали работата на полицаите, съобщи началникът на РУ на МВР-Сливен Димитър Кикьов. Други 16 акта са съставени на лица, които са нарушили физическата неприкосновеност на служители на реда. И за двата вида нарушения глобите варират от 500 до 1000 лева. В три от случаите, за извършено физическо посегателство срещу полицаи, се водят досъдебни производства.

От ОД на МВР-Сливен предупредиха за нулева толерантност спрямо лицата, които пречат на органите на реда да изпълнят задълженията си.

За същия период от време са били подадени над 1500 сигнала за нарушаване на нощната тишина, спокойствието на гражданите и скандали в 20-хилядния ромски кв. "Надежда" в областния град. Всички сигнали са посетени. Съставени са близо 150 акта по Общинската наредба за опазване на обществения ред, по която минималната глоба възлиза на 50 лева. Служителите на реда са иззели 48 озвучителни уредби. Част от тях са върнати на собствениците, след като са внесли глобите в местния бюджет. "Част от сигналите бяха подадени от жители на самия кв. "Надежда". Хората звънят и се възмущават, че не могат да мигнат, а на следващата сутрин са на работа", коментира директорът на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков.

Коментари

Задължително поле