100 учени на конференция в Шуменския университет

Шуменският университет "Еп. Константин Преславски" е домакин на тридневна Научна конференция с международно участие МАТТЕХ 2018. Тя стартира в четвъртък и нейни организатори са Факултетите по математика и информатика и по технически науки. Официалното откриване е в Аулата на Университета, след представяне на проекта УНИТе и мястото на Шуменския университет в него.

Във форума ще вземат участие над 100 учени от страната и чужбина. Седем са лекторите от университети и научни организации от САЩ, Полша, Румъния, Португалия, Турция, Русия и Украйна, които ще изнесат пленарни доклади, съобщават от пресцентъра на ВУЗ-а.

Преподаватели, учители, студенти и докторанти ще работят в девет секции - Математика и физика, Компютърна информатика и компютърни информационни технологии, Комуникационна и компютърна техника и технологии, Информационни, технически и икономически проблеми на системите за сигурност, Геоматика (Геодезия, Фотограметрия и Картография), Общо инженерство и технически системи, Обучението по математика и информатика, Икономика и управление, както и Студентска секция.

Коментари

Задължително поле