1000 лева глоба за младо момиче, крало консерви с месо и шоколадови яйца

Снимка: Архив

Младо момиче от Сливен получи глоба 1000 лева от Районния съд за три кражби на хранителни продукти, извършени за близо седмица в началото на пролетта. Делото бе разгледана по съкратеното следствие, съобщиха от съдебната палата. Магазинът е от популярна верига в Сливен.

При преглеждането на видеозаписите, от охраната установили, че слабо, дългокосо момиче пълни продукти в дамската си чанта и напуска без да плати. При повторното си посещение, още на следващия ден, момичето дошло с баща си. Той платил стоката, която сложил в пазарската кошница. Но дъщеря му отново пъхала шоколадови яйца, кашкавалени ролета, лимони, китайско зеле в чантата си и направила опит да излезе с родителя си пак без да плати. Тогава била засечена от охраната. Момичето направило признания за още една кражба. Посягало предимно на консервирани и пушени меса, риба тон, банани, ядки, взело над 10 шоколадови яйца.

Съдът отхвърлил предявения от магазина иск, тъй като стойността на откраднатите храни от 121 лева била възстановена. Извършителката ще трябва да плати и 134 лева разноски. Присъдата влезе в сила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право