1000 лева глоба за шофьор, излъгал полицай на пътя

Снимка: БНР

1000 лева глоба наложи Районният съд в Кърджали на водач на лек автомобил, който излъгал пред полицай, че е загубил шофьорската си книжка. Глобеният мъж е с двойно гражданство, българско и турско.

През месец септември миналата година бил спрян за проверка от пътен полицай в областния град. В хода на проверката било установено, че водачът на автомобила е без шофьорска книжка. Вероятно с цел да не бъде санкциониран мъжът казал на проверяващия полицай, че има свидетелство за управление, но го е загубил и затова не може да го представи. Същото твърдение нарушителят изложил и в писмена декларация, която се изисква при такъв случай, съгласно Закона за движение по пътищата, съобщи регионалната радиостанция на  БНР в Кърджали, радио „Кърджали“.

При последвалата проверка и образувано производство станало ясно, че мъжът е излъгал. Освен наложената глоба от 1000 лева той ще трябва да заплати в полза на полицията и 86 лева разноски по делото.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кърджали в 15-дневен срок от постановяването му.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Не сме америка,че от лъжата или истината да зависи размера на наказанието,като при по-дребните нередности може да му се размине с глоба,но излъже ще бъде задържан.Не е бил осъждан и затова е глоба,тъй като предвидено наказание е до три години лишаване от свобода плюс глоба,ако е повторно от наказването му по административен ред в срока на наказанието,а ако е в едногодишен има и долна граница от една година,но този бонус е еднократен,дори това чака и шведът ритнал камериерката,ако е неосъждан,само че на него ще му наложат към пет хиляди лв. глоба.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.