Сблъсък с интриги за Стрелците, нови доходи за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 5 април 2020 да почерпят

Зад завесата на пандемията

708 жертви на COVID-19 във Великобритания, сред тях е и 5-годишно дете

Силвио Орландо: Берлусконовците са преходни

Заловиха лидера на Ислямска държава в Афганистан (ВИДЕО)

Установено е опасно усложнение от COVID-19 – увреждане на мозъка Лекарите съветват хората, забелязали загуба на вкус и обоняние, да прекарат поне седмица у дома

Медицинският експертен съвет към правителството спира да съществува

Люксембург доживя голям футболен форум

Спад на броя на загиналите от коронавирус за денонощие в Италия

Борисов и Нетаняху обсъдиха пандемията от COVID-19

Гърция удължи мерките до 27 април

Жертвите на коронавируса по света са над 60 000

Хората без здравна застраховка в САЩ може да платят до 74 000 долара за лечение на COVID-19

Отлагат промените в Закона за енергетиката

104 ученици приема компютърното училище в Бургас

Снимка: Архив

104 ученици от цялата страна ще бъдат приети в училището за компютърни специалисти в Бургас. Новата гимназия е след седми клас и ще отвори врати тази есен. Срокът на обучение е 5 години, като интензивно ще се изучават чужд език в професионално направление „Компютърни науки“, специалности „Програмно осигуряване“ и „Приложен програмист“. Във всяка от тях ще се изучават почти всички съвременни програмни езици Java, C, C++, JavaScript, .NET. Освен разработване на софтуер, хардуерен дизайн, киберсигурност и облачни технологии, учениците ще придобиват знания и умения в технологиите на бъдещето – роботика и изкуствен интелект.

Мащабен ремонт започва в сградите на образователния кампус в жк „Меден рудник“, в който ще се помещава новото училище по компютърно програмиране и иновации. Досега в сградата се помещаваше гимназия по корабостроене.

Общо четирите сгради, с обширния двор, тази есен ще се превърнат в най-модерния образователен кампус в целия Югоизточен регион на страната. Ремонт ще бъде извършен още на сградите на физкултурния салон, учебната фирма по програмиране и на помещенията в учебния корпус, които ще се превърнат в съвременни учебни зали, лаборатории, езикови кабинети и модерен компютърен център.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.