108 с превишена скорост за 3 часа

Мобилните радари с камери на КАТ са монтирани в полицейски коли и снимат за превишена скорост.

Пътните полицаи хванали и пиян зад волана на БМВ, който едва не ги блъснал

108 шофьори, нарушили скоростния режим, са били установени за по-малко от 3 часа на пътен участък в град Нови пазар, Шуменско. Това е станало от мобилна камера на автопатрулен екип, който стоял за временна реорганизация на движението, заради тежка катастрофа на АМ “Хемус“ в четвъртък.

Установени са четирима водачи, които превишили максималната скорост с над 50 км/час. Рекордът е на шофьор с автомобил "Нисан Микра", който преминал през населено място със 106 км/час при ограничение 50 км/час. Освен парична глоба те ще бъдат лишени от правоспосбност за срок от 3 месеца, както предвижда законът.

Докато регулирали движението, полицаите хванали и пиян шофьор зад волана на БМВ 316 с варненска регистрация, който едва не ги блъснал. Колата се ударила в поставения ограничител на пътя. Я.А./42г./ от Варна се оказал с 1,50 промила в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ, бил задържан в ареста за едно денонощие и по случая е образувано бързо производство, информират от шуменската полиция.

Коментари

Задължително поле