12 години затвор за Ембака, който уби служител на АМ „Струма“

12 години затвор дадоха на санданчанина Емил Първанов-Ембака, който преди 3 години уби с камък служител на новостроящ се участък на АМ „Струма“. Освен това ще трябва да плати и 340 хиляди лева кръвнина на трите деца на убития.

„Независимо какво ще бъде наказанието, това, че убих човек, ще ми тежи цял живот на съвестта, съжалявам за станалото, надявам се на справедлива присъда. Не исках да убивам, но реагирах така, когато го видях да троши колата ми и нападна мен и съпругата ми, изпаднах в ярост, побеснях и кипнах, стана нелепа ситуация. Това бяха последните думи на Ембака преди съдебният състав да излезе за размисъл.

Емил Първанов – Ембака бе осъден заради това,че на 26.06.2015 г., около 13.30 ч. на новостроящ се обект магистрала „Струма“, ЛОТ-4, чрез удар с камък по главата умишлено е умъртвил Николай Чивиев от гр.София, като деянието е извършено по хулигански подбуди. Жертвата Николай Чивиев работел като кординатор в „Агромах Роуда“ ЕООД и отговарял за обезпечаването на строителството и реда.

Участъкът не бил готов, но Ембака решил, че ще пренебрегне всички знаци и забрани и навлязъл в строящото се платно, за да си съкрати пътя. Бившият легионер и кординатор Чивиев го пресрещнал с кола и се опитал да му обясни, че трябва веднага да напусне терена. Станал скандал и Ембака започнал да хвърля камъни по Чивиев. За зла участ един го удря в областта на слепоочието и умира. Пет месеца Ембака се кри от органите на реда и впоследствие сам се предаде. Неговите защитници адвокатите Марковски и Недин твърдяха,че той е действал в състояние на афект и неизбежна самоотбрана.

Прокуратурата поиска 20 години затвор, а присъдата може да се обжалва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България