12-годишен върти щаб на Доналд Тръмп, мечтае да стане президент

12-годишно момче е действащият ръководител на местния щаб на президентската кампания на Доналд Тръмп в предградие на Денвър, щата Колорадо. Семейството на младия политик  Уестън Имер са поддръжници на републиканския кандидат за президент и майка му е преотстъпила ръководното място в местния щаб до началото на учебната година, предаде БНТ.

Политическите амбиции на Уестън не се ограничават само до участието му в кампанията на Тръмп.

"Целта ми е да стана президент през 2040 година. Тогава ще мога да се кандидатирам. Мечтая си за това, откакто съм на пет години", разказва Имер.

Младият поддръжник на Републиканската партия дори вече е решил кой ще бъде неговият първи заместник - внукът на Доналд Тръмп му изглежда като най-подходящ кандидат.

"Ако Барън Тръмп гледа това, много ще се радвам той да ми е вицепрезидент. Би било страхотно. Имер - Тръмп 2040!", обещава той.

Към момента отговорностите на Уестън към местния щаб на Доналд Тръмп се ограничават до това да организира доброволци и да разпространява рекламни материали на републиканския кандидат за президент. Ексцентричният милиардер е фаворит на амбициозния младеж от самото начало на президентската кампания.

"Харесвам го от самото начало. Той говори това, което хората искат да чуят, и не е политически коректен. Когато говоря с поддръжници на Хилари, винаги ги питам биха ли й поверили ядрените кодове. Та тя може да каже "добре, натиснете копчето!", обяснява младежът.

Малката роля на Уестън в кампанията на Тръмп вече му е донесла сценични изяви на редица предизборни събирания на републиканския кандидат в Денвър. Кампанията на милиардера обаче е далеч от крайната си цел в щата Колорадо, където към момента Тръмп изостава от Хилари Клинтън с повече от десет процента.

Коментари

Задължително поле