13 нови случая на коронавирус у нас, общият брой на заразените е 624 (ВИДЕО)

Чака се пробата на починал мъж в Александровска болница, каза ген. Мутафчийски

За 24 часа 13 са новите случаи на коронавирус у нас. В болница са петима души от тях. Общият брой на заразените е 624. Това съобщи шефът на Националния щаб генерал-майор проф. д-р. Венцислав Мутафчийски.

Изследвани са близо 500 човека. До този момент в България са направени 18 502 проби. Увеличението е с 2,1% . За последните 24 часа те са 494.

Няма нова област. 8 са в София, по един в Кюстендил, Пазарджик, Велико Търново и в Русе са двама.

Болните медици са 33, те са 5,3 %.

Излекуваните са 54, към момента – шест нови. От „Пирогов“ -  един, Варна - един Шумен – един, Добрич - един и Кърджали един. Общо 35 мъже и 19 жени. Средната възраст е 47 години. Няма починал за деня. Общо 24 на починалите. Средна възраст на починалите е 65 години.

"Изяснява се ситуацията при един болен, който е приет в Александровска болница в тежко състояние и след няколко часа е починал след интубация. Очакваме да видим дали е положителна пробата, иначе клиничните признаци силно наподобяват коронавирус инфекция", заяви проф. Мутафчийски.

230 са общо болните в болница, 33 в интензивно отделение, във ВМА има един интубиран, заразен в период на химиотерапия.

Никой не е забранявал индивидуалните терапии при деца с увреждания, категоричен е Мутафчийски. Той подчерта, че въвеждането на термокамери, в световен мащаб, отчита, че те имат по-малко от 20% ефективност. За да бъдат ефективни е необходимо устройствата да бъдат високочувствителни.

Тестовете за гражданите на Банско все още не са пристигнали. Веднага щом се получат, ще започне тестването на част от населението. Вероятно това ще стане понеделник или вторник, заяви ген. Мутафчийски.

Коментари

Задължително поле