13 от Висшата лига хванати с кокаин и екстази

Футболната асоциация на Англия е хванала 13 футболисти от Висшата лига в употреба на наркотици в периода 2012-2016 година. Шефовете на футбола на Острова са защитили играчите и не разкриват имената им. На провинените дори им е осигурена рехабилитация, тъй като са употребявали кокаин и екстази като начин на развлечение.
Последният подобен случай е с нападателя Сайдо Беранио, чието име е единственото разкрито. Настоящата звезда на „Стоук Сити“ е изтърпял тайно наказание от 8 седмици в края на 2016 г. Това обаче не спря ръководството на „грънчарите“ да брои 12 млн. паунда през зимата, за да откупи правата на тогавашния футболист на „Уест Бромич“.
Футболната асоциация е един от малкото ръководни органи, които тестват играчи за употреба на наркотици за развлечение. Очаква се до 2018 г. да бъдат взети общо 5000 проби.
На коренно противоположна страна е контролът в Испания. Световната антидопингова агенция (УАДА) е обезпокоена от факта, че в Примера и Сегунда дивисион на практика не са правени допинг тестове през 2016 г. От агенцията са се надявали контролът да бъде от страна на ФИФА и УЕФА. Според медиите на Иберийския полуостров едва трима на 1000 футболисти са минали тест през текущия сезон.
Испанската агенция по защита на здравето в спорта заяви, че отсъствието на допинг контрол през 2016 г. е следствие от отказа на ФИФА и УЕФА да сключат договор с испанската агенция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.