15-годишен загина след пътен инцидент в Пловдивско

Снимка: Архив

По-големият брат на момчето бил зад волана на реното, което се преобърнало в лозов масив заради бясна скорост

15-годишно момче почина в четвъртък около 11 часа сутринта в Университетска болница „Свети Георги” в Пловдив, където тийнейджърът бил докаран в кома с линейка предния ден след тежка катастрофа на пътя Леново-Тополово.

Непълнолетният пациент бил приет в състояние на мозъчна смърт и тежки и несъвместими с живота черепно-мозъчни травми, получени след преобръщане на лек автомобил „Рено” в сряда около 12 часа в лозов масив край пътя. Зад волана на колата ковчег бил 21-годишният по-голям брат на загиналото момче, който се возело на задната седалка, а според пристигналите на местопроизшествието полицаи от РУ на МВР-Асеновград катастрофата е в резултат на движение с бясна и несъобразена с пътните условия и уменията на младия шофьор скорост. Водачът на реното и останалите му оцелели спътници са прегледани и освободени за домашно лечение, а по случая е образувано досъдебно производство.

В сряда по пътищата на Пловдивска област са станали 22 пътни произшествия с материални щети. Регистрирани са и 3 катастрофи със 7 ранени.

Коментари

Задължително поле