169 снегорина са чистили София през изминалата нощ

Техника ще остане на терен и през деня

169 машини-снегопочистваща техника са били на терен през изминалата нощ и са работили по почистването на София от снега. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Обработени са пътните платна на всички улици, по които се движи градският транспорт, Южната дъга, общинските пътища свързващи селата на територията на Столичната община, както и опасни и стръмни участъци в районите на София.

Почистени са пътищата в природен парк „Витоша“- Драгалевци- Алеко и Бояна- Златни мостове. Към този час е започнало и почистването на вътрешнокварталните улици, както и на подлезите и подходите към спирки. По прогноза снегът ще продължи да вали и през деня и снегопочистващата техника ще остане на терен.

Три екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са извършвали обходи в южните райони и централната част на столицата, подпомагайки работата на Столичния инспекторат.

Към момента се изпълняват всички маршрути на градския транспорт.

В кризисните центрове на Столичната община са намерили подслон 162 души. Призоваваме гражданите да подават сигнали на телефон 112 за хора, останали без дом.

Напомняме на управителите на търговски обекти и етажна собственост да предприемат действия по почистване на прилежащите към сградите тротоарни площи, а на водачите на моторни превозни средства да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили, както и да шофират със съобразена с пътната обстановка скорост, допълват от общината.

Коментари

Задължително поле