17 са жертвите на масовата стрелба във Флорида (ВИДЕО)

Общо 17 души са убити в следствие във Флорида. Нападателят е идентифициран като 19-годишният Николас Круз, който е бил ученик в същото училище за кратък период от време, преди да бъде изключен заради „проблеми с дисциплината“.

Круз е разполагал с полуавтоматично оръжие AR-15 и голям брой пълнители и патрони. Полицията е в процес на проверка на неговите профили в социалните мрежи, като органите на реда намират някои от съобщенията му за „изключително притеснителни“.

12 от жертвите са били убити в сградата на училище, двама от тях в двора, един е застрелян на близката улица, а последните двама са издъхнали на път за болницата. Сред жертвите са не само възрастни, но и деца. Други 16 души са ранени.

По време на двучасовата операция на полицията по залавянето на Круз, учениците са се скрили в класните стаи и хранилища.

По време на атаката той е носил противогаз и разполагал с димни гранати, съобщава CNN. Не е ясно дали гранатите са били използвани, но е известно, че Круз е пуснал противопожарната аларма за да се съберат всички учители и ученици на едно място, след което стрелецът е открил огън. Според негови съученици, Круз е бил обсебен на тема оръжие.

dwbzwr7xkaakm_s

Коментари

Задължително поле