Спипаха обявен за издирване заради влязла в сила присъда 50-годишният мъж от Златарица е осъден на 3 месеца затвор

Монтана чисти въздуха си с 10,7 млн. лева от Европа

Русия и Китай успешно свързаха първия железопътен мост над река Амур между двете страни

Петима души са били ранени при катастрофа край Смолян

Заловиха млад мъж, измамил служители на бензиностанция Клиентът заредил колата си и избягал без да плати

Откриха половин тон нелегален алкохол в килер

Автобус се вряза в пешеходци в Истанбул

Спипаха бракониери на нощен лов в Балкана

Вицепремиерът Екатерина Захариева пристигна на посещение в Япония

Здравният министър: Не можем да опростим дълговете на болници, защото те са търговски дружества

Цветан Цветанов: БСП показаха на собствения си пленум как се фалшифицират вътрешнопартийни избори

Възрастна жена дължи над 1000 лв. данък за заграбен от цигани имот, който не може да ползва

Възходът на Deep Zone Project тръгва с “Ела изгрей!” Две десетилетия групата обикаля клубовете в САЩ, Китай, Испания и Канада

Искрен Веселинов, ВМРО: Вероизповеданията, които получават пари от бюджета, трябва да са лоялни към България

САЩ подкрепиха газопровод от Източното Средиземноморие за ЕС

Съкращават сроковете за скици и документи от общината в Шумен

Община Шумен ще дигитализира процесите на регулация и дейностите по управление устройството на територията на общината. Това ще стане възможно с въвеждане на интегрирана географска информационна система Тобел от българската геоинформационна компания Мапекс, съобщават от кметството. Фирмата беше избрана след обявена обществена поръчка през май за оцифряване и инсталиране на софтуер за нуждите на общината. Мапекс беше единственият участник в процедурата по търга, а стойността на поръчката е 69 000 лв. без ДДС. Договорът между Община Шумен и фирмата е в сила от 22 юни 2017 г. Проектът ще бъде реализиран в рамките на шест месеца.

С помощта на новите технологии ще се съкратят сроковете за обслужване на граждани и фирми. Община Шумен ще може по-ефективно да генерира официални удостоверителни документи, като скици, справки, отчети, баланси и други административни документи. В значителна степен ще бъдат оптимизирани дейностите по направление строителство и екология в общината. Ще се увеличи административният потенциал, като се автоматизират процесите по издаване на документи, а общината ще може да предложи повече и по-качествени електронни услуги на гражданите и бизнеса.

„Чрез подобряване услугите, които общинската администрация предлага, ние целим да ускорим икономическия и инвестиционен процес в града ни и така да стимулираме неговото икономическо развитие“, казва кметът на Шумен Любомир Христов.

„Много български градове, в това число и Шумен, инвестират в технологии за дигитално управление на своите процеси и активи, а това е първа стъпка от реализирането на един „умен град““, отбелязва Александър Лазаров, изпълнителен директор на Мапекс.

С въвеждането на интегрираната информационна система общинското ръководство и местна администрация ще имат достъп до актуална, достоверна и комплексна геопространствена информация за прозрачни управленски решения и отчетност, която ще подобри планирането и управлението на територията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.