Никита Джонсън показа секси форми по бански (СНИМКИ)

Нинова: За 10 години цената на водата е увеличена 300 пъти

Защо жена зад волана е като богиня?

Запорираха всички банкови сметки на община Чепеларе

Великобритания няма да освобождава предсрочно лица, осъдени за тероризъм

Жилищата в Люлин поскъпват най-бързо Иван Вазов, Център и Изток са най-желаните столични квартали

26-годишна майка на две деца е в неизвестност от 14 дни

Прогнозират огромен ръст на индустриалните площи Наемите са от 10 дo 14 лв. нa кв. м

Слънчево време днес, дневните температури ще са между 4 и 9 градуса Затоплянето продължава и утре

Делото за импийчмънт на Тръмп започва в Сената

Няма Алла-бала! На 70 руската певица шокира с нов имидж

Принц Хари отпътува за Канада

Заразените с мистериозния китайски вирус се увеличиха тройно

Украинският самолет край Техеран е бил свален с две зенитни ракети

Путин, Тръмп и деглобализацията Двамата се оказват необходимите лидери с оглед на историческия момент и интересите на обществата

2.67 млрд. лв. скътаха българите в банки за година

Депозитите на фирмите се увеличиха до 19,2 млрд. лв.

С 2,67 милиарда лева се увеличиха спестяванията на българите за една година, показват данни на БНБ към края на ноември. Така депозитите на домакинствата нараснаха до 44,4 млрд. лв., което е с 6,4% спрямо година по-рано.

Спестяванията на домакинствата надхвърлиха 44 милиарда лева

Въпреки ниските лихви влоговете на фирмите също нарастват. Според статистиката на БНБ компаниите кътат в банките 19,2 млрд. лв. Това е с 1,66 млрд. лв., или 9,5%, повече в сравнение с ноември 2015 г.

Данните на централната банка показват още, че най-силно се увеличават на годишна база спестяванията на финансовите предприятия като пенсионни фондове, инвестиционни посредници, застрахователни компании и други небанкови финансови институции. Те нарастват с 20,3% спрямо година по-рано. В края на ноември депозитите на финансовите предприятия достигат 3,6 млрд. лв.

БНБ отчита 16,6% ръст на чуждестранните активи

Общо в банковата система у нас влоговете са в размер на 67,358 млрд. лв., като годишното им увеличение е 7,9%, показва още статистиката.

През ноември 2016 г. чуждестранните активи се увеличават с 16,6%, като достигат 59,462 млрд. лева. Чуждестранните пасиви са 8,885 млрд. лв. и на годишна база намаляват с 10%, отчита БНБ.

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Тези пари са само на няколко престъпника , които са били във властта . от … 1989 .. до … 2016 , и на тяхните фамилии и партии . На хората били .. ха .. ха . ха . ха . ха

  2. Посочете имената на тези добри престъпници.Ние обикновените хора не може да си купим лекарства,а те спестяват-много работни.

  3. С 2,67 милиарда лева се увеличиха спестяванията на българите – АЛЛОООООУ това са парите от чужбина които изпращат гурбетч1иите по домовете си. АЛЛОУ събудете се , АЛЛООУ това не са спестявания от България, а от чужбина глупациииии….

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.