200 души са задържани при безредиците в Париж в събота

Снимка: Архив

15 от тях са непълнолетни

Френските власти са задържали под стража около 200 участника в съботната протестна акция на „жълтите жилетки“ в Париж, която бе съпроводена с многочасови сблъсъци между полицаи и агресивно настроени демонстранти, съобщи BFMTV.

Според обновената информация, на 16 март в Париж са задържани 237 протестиращи, като някои от тях са освободени през нощта, но около 200 души, 15 от които непълнолетни, все още се намират в ареста.

По информация на префектурата на полицията, сред участниците в безредиците само няколкостотин са членове на ултралеви групировки, докато огромното мнозинство от тези, които са правили погроми, са представители на движението „жълтите жилетки“, изповядващи радикални възгледи.

На 16 март във Франция премина 18-ата вълна на протестите на „жълтите жилетки“. Най-големите безредици в този ден бяха в Париж, а епицентърът им бяха Елисейските поля, където агресивни демонстранти разгромиха и запалиха десетки кафенета, магазини и будки за вестници.

Според данните на префектурата на полицията, 17 сътруцници на правозащитните органи и 42-а манифестанти за получили наранявания.

Коментари

Задължително поле